Reiser snart til New York

Nå er det under 1 måned til jeg pakker tingene mine og reiser til New York for å male. Dette blir et høydepunkt i min karriere så langt. Etter en søknadsprosess ble jeg valgt ut som en av åtte kunstnere til å oppholde meg på Mana Contemporary. Dette prosjektet er et samarbeid mellom Galleri Ramfjord, ved Elisabeth Ramfjord, og Mana.  Mana ble grunnlagt i 2011 og er en av USA største og mest innovative organisasjon innen samtidskunst. I dette enorme bygget er det en smeltedigel av ulike gallerier og kunstnere innen alt fra maleri og foto til dans og musikk. Jeg vil få et eget sted hvor jeg kan fordype meg videre i mine arbeider.

13383366_1034334063320039_1463141296_o (1)

Foto: Terje Thomassen

I de siste årene har min fordypning dreiet seg rundt bylandskapet hvor jeg har prøvd å beskrive følelser som kan oppstå ved å bo her. I landskapet har jeg ofte fjernet alt av biler og mennesker, for å underbygge stemningen jeg ønsker å skape. Jeg ønsker nå å gå videre med å sette personene i fokus.

Jeg jobber nå med en portrettserie av ungdommer hvor jeg ønsker å beskrive noe av de følelser og tanker som oppstår i overgangen mellom barn/voksen. Jeg er spesielt interessert i alle de skjulte følelsene og opplevelsene som ligger i hvert menneske og ikke alltid synes utenpå. I dette samfunnet vi har skapt, hvor fasade og vellykkethet ligger som en sterk målsetning hos hver enkelt. Jeg er videre opptatt av hvordan det påvirker disse ungdommenes selvbilde og hva dette medfører av konsekvenser for dem og deres indre liv.

4 thoughts on “Reiser snart til New York

  1. Kathe francke

    Lykke til Karoline, ditt nye prosjekt høres spennende ut! Ha en fin sommer med alt det nye du vil oppleve! Klem kathe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s