Brooklyn Bridge og Independence day

IMG_5850

Endelig tilbake i denne fascinerende byen og første dagen jeg ankommer er det Independence Day. Målet for dagen er å gå over Brooklyn Brigde for å se på fyrverkeriet med skyskraperene i bakgrunnen. Utsikten fra broen er formidabel. Skyskraperne er så vakre og monumentale, der jeg ser de gjennom stålkablene fra broen. Det er mennesker hvor jeg ferdes, og jeg går i kø over Brooklyn Bridge.

IMG_5854

Hele broen er dekket av lovelocks. Hver eneste lås symboliserer to menneskers kjærlighet for hverandre, og det gjør noe med meg, der jeg går sammen med tusenvis av andre, men uten min kjære.

IMG_5904

Det myldrer av folk som venter forventningsfulle i duskregnet på at fyrverkeriet skal starte.  I bakgrunnen ruver One WTC med sine 541 meter, som er den høyeste skyskraperen i det nye WTC-komplekset på nedre Manhatten. Det er en magisk bakgrunn til folkemassen som jeg står midt i.

IMG_5893

Kvelden blir avsluttet med et fantastisk fyrverkeri over byen. Folk jubler og applauderer, og det er en spesiell stemning å stå der med alle amerikanerene, som feirer sin uavhengighet til Storbritannia. Etter at fyrverkeriet tok slutt rusler jeg med mine såre føtter tilbake over en overfylt Brooklyn Bridge, gjennom yrende gater og lar meg nok engang fascinere over alle menneskene og historiene du finner i denne smeltedigelen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s