Det er med en stor porsjon ydmykhet og takknemlighet jeg ankommer Mana, som er mitt atelier denne sommeren. Takket være Elisabeth Ramfjord og Eileen Kaminsky har dette blitt en mulighet for meg til å vise mine arbeider for den fremste kunsteliten her i NY. Mana´s grunnvisjon er å være et sted hvor gallerier kan arrangere show for private samlere og samtidig fungere som atelierer for ulike kunstnere. Her er det representert store gallerinavn og kunstnere i verdensklassen, bl.a. Yigail Ozeri. Mana er på hele 140.000 m2, så jeg har forsatt ikke helt oversikten over alle spennende kunstnere og gallerier som skjuler seg her, og oppdager nye skatter hver dag.

IMG_5851

Hovedinngangen på Mana

Jeg jobber i et atelierkompleks med 8 andre kunstnere. Vi er en liten gruppe som kan følge hverandres utvikling, spørre om ulike maletekniske ting og utveksle erfaringer. Dette er veldig spennende og lærerikt. Selv om det ikke er metoder jeg kanskje selv kommer til å bruke, utvider det mine egne begrensede rammer for hvordan et maleri skal bygges opp. Allerede etter noen få dager har dette oppholdet gitt meg mange nye tanker og ideer for videreutvikling av mine malerier. Nivået på kunstnerene jeg står sammen med er skyhøyt, og det er ikke hverdagskost å kunne få tilgang til arbeidsvanene fra så fremragende kunstnere. I løpet av oppholdet kommer vi til å bli eksponert for ulike kuratorer, gallerister og samlere.

IMG_5846

Fra mitt atelier

Hver lørdag er Mana åpent for publikum, så da må vi være representert i våre atelierer. Muligheten er absolutt til stedet for at man kan komme i samtale med representant for et galleri, kurator eller samler. Eileen Kaminsky er et stort navn her i NY. Hun yter stor respekt i bransjen og har en stor kontaktflate. I 25 år har hun samlet kunst, og har en personlig samling på over 1000 malerier. I de senere årene har hun vært mer opptatt av å ta vare på kunstnerene, og sier at hun vil hjelpe talentfulle kunstnere videre i karrieren. På slutten av oppholdet arrangerer hun en middag for oss kunstnere sammen med ulike gallerister og samlere. Dette blir en helt spesiell mulighet for oss som kunstnere. Det vil også i løpet av oppholdet komme en kurator som vil gi kritikk og tilbakemelding på våre arbeider. Dette gleder jeg meg veldig til og savner å ha en slik person i Norge. Etter at vi har vært her, vil det være en utstilling med to verk, fra hver av oss, som har blitt til her på Mana. Så mulighetene er mange, programmet er hardt, men spennende og givende.

IMG_5859

Fra et studio på Mana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s