Blogg

Nå er det under 1 måned til jeg pakker tingene mine og reiser til New York for å male. Dette blir et høydepunkt i min karriere så langt. Etter en søknadsprosess ble jeg valgt ut som en av åtte kunstnere til å oppholde meg på Mana Contemporary. Mana ble grunnlagt i 2011 og er en av USA største og mest innovative organisasjon innen samtidskunst. I dette enorme bygget er det en smeltedigel av ulike gallerier og kunstnere innen alt fra maleri og foto til dans og musikk. Jeg vil få et eget sted hvor jeg kan fordype meg videre i mine arbeider.

13383366_1034334063320039_1463141296_o (1)

Foto: Terje Thomassen

I de siste årene har min fordypning dreiet seg rundt bylandskapet hvor jeg har prøvd å beskrive følelser som kan oppstå ved å bo her. I landskapee har jeg ofte fjernet alt av biler og mennesker, for å underbygge stemningen jeg ønsker å skape. Jeg ønsker nå å gå videre med å  sette personene i fokus.

Jeg jobber nå med en portrettserie av ungdommer hvor jeg ønsker å beskrive noe av de følelser og tanker som oppstår i overgangen mellom barn/voksen. Jeg er spesielt interessert i alle de skjulte følelsene og opplevelsene som ligger i hvert menneske og ikke alltid synes utenpå. I dette samfunnet vi har skapt, hvor fasade og vellykkethet ligger som en sterk målsetning på hver enkelt. Jeg er videre opptatt av hvordan dette påvirker disse ungdommenes selvbilde og hva dette medfører av konsekvenser for de og deres indre liv.