Natalies materialliste

Lerret

– eller et rimeligere alternativ – lerret på plate.
Anbefalt format for portrett (hode og skuldre) er 40×50 cm; det minste bør ikke være mindre enn 30×40 cm. Man trenger egentlig ikke større format en 40x50cm, men om man vil gjerne ha et større format hvor man vil få med mer av kroppen så er det bare å ta det med. Lerretet bør grunnes med et tynt lag raw umber, grønn umber eller gul oker blandet i litt sort.

Farger

For å male hud så kan man velge mellom grunn pakke – dvs. farver som man kan ikke klare seg uten; og en utvidet variant – for de som har mere erfaring og føler seg tryggere med bredere utvalg av farver på paletten.

Grunn pakke:
-titanium white
-ivory black
-vermillion extra, eller et rimeligere alternativ Schev. red scarlet fra Old Holland -alizarin crimson

*Produsenten er spesifisert fordi det finnes store variasjoner på toner i jord farver, avhengig av merke. For å unngå store forskjeller når vi arbeider med fargeblanding, så anbefaler jeg å holde seg til det som står på listen. Når det er ikke mulig, så kan man bruke det man har.

Pensler

Jeg vil anbefale en grunn pakke og en utvidet variant. Pris på pensler står i samsvar ikke bare med kvalitet, men også hva er de god for når det gjelder teknikk. Jo finere teknikk, jo bedre pensler trenger man for å oppnå ønsket resultat.

For nybegynnere så vil jeg anbefale et sett med rimelige pensler av en
kvalitet som utfører jobben. Settet inkluderer en firkantet pensel, en kattetunge (filbert), en spiss rund og en vifte pensel.

Dette settet kan selvsagt brukes av alle, ikke bare nybegynnere.

Grunn pakke:
-La Vanche 2751, #6 – firkantet flat
-Rosemary 278, #2 – filbert
-La Vanche 2752, #1 – rund
-Da Vinci 485 , #3 vifte
*Alle disse pensler kan kjøpes på stedet eller på nett hos en lokal forhandler i Kragerø https://skjebergramme.no

For de mere erfarne som som krever mere ut av penslene sine, vil jeg anbefale et sett med pensler som jeg bruker selv. -Rosemary 274, #7 og #4 – firkantet flat
-Rosemary 276, #4 og #3 – filbert
-Rosemary 301, #3 – rund

-Rosemary eclipse fan #3
Disse penslene kjøper jeg på nett https://www.rosemaryandco.com. Skulle det være vanskelig å få tak i, en tilsvarende modell/størrelse syntetiske pensler fra Da Vinci vil gjøre jobben.

Malemiddel og annet

-Malemiddel bruker vi minimalt av, så en liten flaske med kaldpresset linolje holder.
-Luktfri terpentin settes stor pris på! Vi bruker veldig lite av det også, men med 8-10 kursdeltagere i samme lokale så kan det fort bli overveldende med vanlig terpentin – selv med en god utluftning.
-et par tynnere kullstifter til tegning på lerretet den første dagen, palett og palett kniv, filler eller tørkerull
-For selvportrett kurs trenger man et speil som bør være rundt 30×40 eller en håndterlig størrelse som ikke veier tungt. Vi fester speilet til staffeliet, så ta gjerne med en sterk tape.

Advertisements